Бул. Св. Кирил и Методиј 54 1000 Скопје, Р. Македонија 02 3223-787 contact@uvmk.gov.mk

Новости

24 Авг 2021
Анкетен лист

Почитувани, Со цел за подобрување на квалитетот на нашето работење, Ве молиме да го дадете

Повеќе
24 Мар 2021
Повик за прибирање на податоци за лица – нерегистрирани во матична книга на родени

Почитувани,Денес во просториите на Министерството за труд и социјална политика Директорот на Управата за водење

Повеќе
18 Мар 2021
Известување

Се известуваат сите граѓани на Скопје и околината дека, поради реновирање на објектот од страна

Повеќе
18 Мар 2021
Интерен оглас за унапредување на административни службеници

Република Северна Македонија Министерство за правда Управа за водење на матичните книги Бр.____________ _______________ година

Повеќе
18 Мар 2021
Известување – Корекција на надоместокот за склучување на брак надвор од службените простории

Согласно Правилнкот за начинот и висината на трошоците за склучување на брак надвор од службените

Повеќе
17 Мар 2021
Работна средба на директорот на Управата за водење на матичните книги и градоначалникот на Општина Ѓорче Петров

Денес во просториите на Општина Ѓорче Петров се одржа работна средба помеѓу директорот на Управата

Повеќе
17 Мар 2021
Директорот на Управата за водење на матичните книги на средба со градоначалниците на Општина Карпош и Општина Шуто Оризари

Директорот на Управата за водење на матичните книги Г-дин Ѓоко Котевски денес оствари средба со

Повеќе
17 Мар 2021
Средба на Директорот на УВМК г-дин Ѓоко Котевски со Градоначалникот на Општина Аеродром г-дин Златко Марин

Денес на 31.10.2017 година Директорот на Управата за водење на матичните книги г-дин Ѓоко Котевски

Повеќе
17 Мар 2021
Интервју со г-дин Ѓоко Котевски, Директор на Управата за водење на матичните книги

03 октомври 2017 година. Матичната евиденција е основата на сите општествени и економски планирања на

Повеќе
17 Мар 2021
Известување – Одлука на Влада на Р. Македонија

Почитувани,Согласно Одлуката на Владата на Република Македонија бр. 44-5767/1 од 12.09.2017 год. и задолженијата од

Повеќе