Бул. Св. Кирил и Методиј 54 1000 Скопје, Р. Македонија 02 3223-787 contact@uvmk.gov.mk

Новости

17 Мар 2021
Јавни набавки

Јавни набавки на Управата за водење на матичните книги ГОДИШНИ ПЛАНОВИ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ НА

Повеќе
17 Мар 2021
Корекција на надоместокот за склучување на брак надвор од службените простории

Почитувани,Согласно член 3 од Правилникот за начинот и висината на трошоците за склучување на брак

Повеќе
17 Мар 2021
Административни такси

Почитувани граѓани, Ве известуваме дека согласно измените и дополнувањата на Закон за административни такси (Службен

Повеќе
17 Мар 2021
Безготовинско плаќање на административните такси и надоместоци за документите од матичната евиденција

Управата за водење на матичните книги воведе БЕЗГОТОВИНСКО ПЛАЌАЊЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ТАКСИ И НАДОМЕСТОЦИ за документите од матичната евиденција.

Повеќе
17 Мар 2021
Склучување на брак надвор од службените простории на УВМК

Почитувани, Согласно измените на Законот за семејство во член 26, каде е регулирано склучувањето на

Повеќе
17 Мар 2021
Управата за водење на матичните книги во нови простории

Скопје, 07 Октомври 2009 Управата за водење на матичните книги од денеска се пресели во

Повеќе
17 Мар 2021
Отворено писмо на Директорот на управата за водење на матичните книги

Во одредени албански портали и медиуми директорот на Управата за водење на матичните книги Ѓоко

Повеќе
17 Мар 2021
Пријавување на сите новороденчиња родени во Скопје, во Подрачното одделение Скопје

https://www.youtube.com/embed/HNCt4N4OxjI Почитувани, Oд 01.01.2018 година сите новороденчиња кои ќе се родат во било кое од

Повеќе
17 Мар 2021
Демант во врска со прилогот на Телевизија Сител објавен на 26.12.2017 година

Почитувани, Во врска со прилогот на Телевизија Сител објавен на 26.12.2017 година, а во врска

Повеќе
17 Мар 2021
Одлука во врска со објавениот оглас бр.2/2018

Почитувани  Известување во врска со објавениот оглас бр.2 / 2018 на ден 06.01.2018 година од

Повеќе
17 Мар 2021
Донација на средства од УНХЦР кон Управата за водење на матичните книги

Почитувани,На ден 28.03.2018 година, Директорот на Управата за водење на матичните книги г-дин Бујар Дардхишта

Повеќе
17 Мар 2021
Работна средба за јавниот повик за прибирање на податоци за лицата кои не се регистрирани во матичните книги на родените

Почитувани,Денес 28.03.2018 година во просториите на мисијата ОБСЕ во Скопје, Директорот на Управата за водење

Повеќе