Бул. Св. Кирил и Методиј 54 1000 Скопје, Р. Македонија 02 3223-787 contact@uvmk.gov.mk

Работна средба за јавниот повик за прибирање на податоци за лицата кои не се регистрирани во матичните книги на родените

  • Home
  • Работна средба за јавниот повик за прибирање на податоци за лицата кои не се регистрирани во матичните книги на родените

Работна средба за јавниот повик за прибирање на податоци за лицата кои не се регистрирани во матичните книги на родените

Почитувани,
Денес 28.03.2018 година во просториите на мисијата ОБСЕ во Скопје, Директорот на Управата за водење на матичните книги Г-дин Бујар Дардхишта ја одржа првата работна средба со своите вработени од сите подрачни одделенија и канцеларии.
обсе  

Оваа прва работна средба е од информативен карактер се со цел да се информираат вработените на Управата за престојниот јавен повик за прибирање на податоци за лицата кои не се регистрирани во матичните книги на родените и да се обучат како да постапат кога кај нив ќе се обрати лице кое не е регистрирано во матичната книга на родените. Оваа средба е прва од неколкуте работни средби кои ќе се оддржат се со цел да се зајакнат капацитетите на вработените во Управата за водење на матичните книги.
обсе  

обсе